FA EN AR RU FR CHI

انتخاب طرح پیشنهادی دانشگاه گیلان در دومین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و بنیاد پژوهش های بنیادی روسیه

با کمال افتخار به استحضار می رساند بر اساس اعلام نتایج نهایی دومین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) و بنیاد پژوهش های بنیادین روسیه ( RFBR )، طرح مشترک دانشگاه گیلان  و دانشگاه سن پیترزبورگ روسیه با عنوان:

Know your enemies watch your friends: Plant bugs (Hemiptera: Heteroptera: Miridae) of Northern Iran with a special emphasis on the economically important taxa

به عنوان یکی از 40 طرح انتخابی این صندوق مورد پذیرش قرار گرفته است. دانشگاه گیلان این موفقیت را به مجری طرح جناب آقای دکتر رضا حسینی عضو محترم هیئت علمی گروه گیاه پزشکی و همکاران ایشان در این طرح صمیمانه تبریک می گوید.

این پژوهش روی سن‌های برگی که گروه بزرگی از حشرات را در برمی گیرند متمرکز است. سن‌های برگی (میریده) مشتمل بر تعداد بسیار وسیعی از گونه‌های با اهمیت اقتصادی هستند که از جمله آنها می‌توان به گونه‌های آفت و یا عوامل بیوکنترل اشاره کرد. علی رغم تلاش های بسیار، شناسایی تعداد زیادی از گونه های این خانواده از سنها لاینحل باقی مانده و یا رضایت بخش نیست. در این پروژه در نظر است از بهترین، سریعترین، موثرترین و قابل اعتمادترین عملیات و روشهای تاکسونومیک برای تفکیک و شناسایی گونه ها استفاده گردد. مجموعه ای از اطلاعات حاصل از بررسی‌های مزرعه ای (فیلد ورک)، روش های مبتنی بر دی ان ای، ویژگی‌های مرفولوژیک و ابزارهای سایبرتاکسونومی به ما این اجازه را خواهد داد تا به نحوه موثرتر و قابل ملاحظه ای درک درست‌ و صحیح‌تری در شناسایی تاکسون‌های هدف داشته باشیم. از اهداف این بررسی فراهم آوردن کلکسیون و سپس کتابخانه‌ای در دسترس بصورت آنلاین از گونه های شمال ایران خواهد بود، بطوری که جزییات مرفولوژیک (توصیفات و تصاویر) و توالی‌های ناحیه بارکد گونه‌های هدف در دسترس همگان باشد. نتیجه این پژوهش همچنین زمینه ساز مطالعات آینده بر روی تمام گونه‌ها در راسته ناجوربالان و همچنین بقیه حشرات خواهد بود.

لازم به ذکر است که در دومین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) و بنیاد پژوهش های بنیادین روسیه ( RFBR )  380 طرح پیشنهادی ارسال شده است که از این میان ۴۰ طرح پژوهشی از 29 دانشگاه کشور مورد پذیرش صندوق های INSF و RFBR قرار گرفته است.