FA EN AR RU FR

معرفی گروه همکاری های علمی و روابط بین الملل

درباره ما

اساسا علم، یک مفهوم فراملی است، یعنی علم مرز و وطن ندارد. از همین رو لازمه ی تعالی و حیات یک سازمان علمی، داشتن ارتباط مستمر با جهان خارج است تا بتواند با آگاهی یافتن از جدیدترین یافته ها در حوزه های مختلف فعالیت خود، موفقیت قابل قبولی در رفع نیازهای داخلی اش به دست آورد. حتی بزرگترین دانشگاههای دنیا,‌در عین داشتن توانایی ها و پتانسیلهای مختلف،‌نمی توانند بدون ایجاد ارتباط با جهان خارج جهت روزآمد کردن اطلاعات خود، جایگاه علمی و بین المللی شایسته ای پیدا کنند. لذا اهمیت دفتر روابط بین الملل در این راستا بیشتر مشخص می شود.

وظیفه ی اصلی دفتر روابط بین الملل، سیاستگذاری و تمهید مقدمات لازم جهت روزآمد کردن علوم و فنون اساتید و دانشجویان دانشگاه در سایه ی تقویت ارتباط با جهان خارج است. به عبارت دیگر، روابط بین الملل ضمن هماهنگی با ریاست دانشگاه، از طریق انجام مکاتبات و انعقاد تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری با دانشگاهها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی کشورهای دیگر، واسطه ی ارتباط اساتید و دانشجویان با آن سوی مرزهاست.

فراهم کردن مقدمات حضور استادان و متخصصان دانشگاه در عرصه‌های مختلف جهانی برای ارایه‌ی یافته‌های خود و کسب اطلاع از یافته‌های دیگر متخصصان و دانشمندان جهان، پیگیری امور مربوط به حضور فعال دانشگاه در اتحادیه‌ها و مجامع بین‌المللی، کمک به معرفی و ترویج فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی و گسترش زبان فارسی در سطح جهان، جذب دانشجویان غیرایرانی در دوره‌های بلندمدت و کوتاه مدت به صورت بورسیه و غیربورسیه و پشتیبانی از آنها در طول تحصیل در دانشگاه، زمینه سازی جهت استفاده‌ی بهینه از امکانات آموزشی و پژوهشی دیگر دانشگاهها و سازمانهای آموزشی و تحقیقاتی، درآمدزایی برای دانشگاه از طریق انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های آموزشی و پژوهشی با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در سراسر جهان، پیگیری مفاد مندرج در تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی از جمله مصوبات اتحادیه‌ی دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه‌ی دریای خزر، انجام تمهیدات لازم برای اعزام کاروانهای ورزشی دانشجویان دانشگاه گیلان به المپیادهای ورزشی برون‌مرزی، تهیه‌ی کاتالوگ و بروشور جامع دانشگاه به زبان انگلیسی، دعوت از متخصصین و دانشمندان برجسته‌ی جهان در حوزه‌های مختلف برای حضور در دانشگاه گیلان جهت بازدید و ارایه‌ی کنفرانس و کارگاههای تخصصی، اعزام دانشجویان ایرانی به دانشگاههای خارجی بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقده، پیگیری و انجام امور مربوط به اعزام دانشجویان زبان و ادبیات روسی دانشگاه گیلان به کشور روسیه و امور مربوط به پذیرش دانشجویان طرف مقابل، از دیگر فعالیتهای دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه است.
لازم به ذکر است هم اکنون ۶۴ دانشجوی غیر ایرانی از کشورهای روسیه، عراق، سوریه، یمن و تاجیکستان در مقطع مختلف تحصیلی در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل می باشند.