بنا به دعوت سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه، مدیر همکاری علمی بینالمللی دانشگاه گیلان-دکتر مهدی هدایتی شهیدانی با حضور در این کشور، به رایزنی پیرامون مسایل و موضوعات مختلف تبادلات علمی با مسئولان دانشگاه دولتی مسکو (لومانوسف) Moscow State University و دانشگاه امور مالی روسیه Financial University پرداختند. در این سفر که رئیس بنیاد مطالعات قفقاز دانشگاه تهران نیز حضور داشتند، چگونگی تنظیم قراردادهای دوجانبه میان طرفین به بحث و اشتراک نظر گذاشته شد.
در دیدار مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه گیلان و معاون امور بینالمللی دانشگاه دولتی مسکو، طرفین بر ادامه همکاریهای میان دو دانشگاه براساس قرارداد منعقدشده در سال گذشته تاکید کردند. برگزاری دورههای تحصیلی با ارائه مدارک مشترک (Dual Degree Program)، حمایت از فرصتهای مطالعاتی مرتبط با فعالیتهای اساتید و دانشجویان دوره دکتری، انجام پژوهشها و تحقیقات مشترک و همچنین حمایت از دورههای کوتاهمدت جهت تقویت سطح آموزشی دانشجویان از جمله مهمترین تفاهمات میان دو دانشگاه محسوب میشود. در پایان طرفین بر تنظیم شیوهنامههای کاربردی برای اجراییسازی تفاهمنامه میان دو دانشگاه تاکید کردند. لازم به ذکر است که دانشگاه دولتی مسکو در سال 1755 میلادی تأسیس شد و هماکنون 40 هزار دانشجو در 39 دانشکده و انستیتوی این دانشگاه مشغول به تحصیل و پژوهش میباشند. در نظام رتبهبندی QS در سال 2022، این دانشگاه جایگاه جهانی 76 و جایگاه برترین دانشگاه روسیه را به خود اختصاص داده است.
همچنین در دیدار دکتر هدایتی شهیدانی و دکتر یکاترینا آناتولییِونا معاون امور آموزشی دانشگاه امور مالی روسیه بر چگونگی و تسریع در روند انعقاد تفاهمنامه همکاری میان دو موسسه تاکید شد. مسئولان دانشگاه امور مالی روسیه در این دیدار ضمن اظهار علاقه نسبت به گسترش روابط علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاه گیلان، نسبت به دریافت پیشنهادات طرف ایرانی ابراز تمایل کردند. بازدید از موزه پول کشور روسیه در دانشگاه امور مالی و همچنین برگزاری یک نشست تخصصی با اعضای هیات علمی گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل این دانشگاه در مورد بررسی مسایل مهم منطقه قفقاز از برنامههای جانبی بود که در این دیدار به انجام رسید. دانشگاه مالی روسیه به عنوان یکی از اصلیترین دانشگاههای این کشور در زمینه علوم اقتصادی محسوب میشود که در سال 1919 تأسیس شده است و حدود 35 هزار دانشجو در یازده دانشکده و انستیتوی آن مشغول به تحصیل و پژوهش میباشند. این دانشگاه در برنامههای متنوعی با سایر دانشگاههای دنیا ارتباطات علمی برقرار نموده است که پیشنهاد برقراری همکاری علمی با دانشگاه گیلان در چارچوب این قبیل از برنامهها ارائه گردید.
همچنین با هماهنگی بخش مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه، حضور در کنفرانس خبری خبرگزاری راسیا سیودنیا و همچنین مصاحبه اینترنتی با ژورنال قفقاز از جمله برنامههایی بود که در این سفر صورت گرفت. در پایان اعضای هیات اعزامی با مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران ملاقات کردند که در این دیدار بر گسترش همکاریهای علمی میان مجامع آموزشی و پژوهشی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تاکید شد.