فراخوان مقاله شبکه راه ابریشم
دانشجویان بینالمللی جدیدالورود دانشگاه گیلان در مراسمی با حضو ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مدیریت همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه و برخی دیگر از مدیران، با قوانین و شرایط تحصیل در دانشگاه گیلان آشنا شدند. در این مراسم جناب حجه الاسلام و المسلمین حاج آقای عباسی ریاست نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و جناب آقای دکتر هدایتی مدیر محترم همکاریی علمی بین المللی با اشاره به اهمیت جایگاه دانشجویان بین المللی در دانشگاه گیلان آنان را سفیران آتی جمهوری اسلامی در کشورهای تابعه خود نامیدند. این مراسم با صحبتهای نمایندگان دانشجویی و فرهنگی دانشجویان خاتمه یافت. شایان ذکر است که دانشگاه گیلان از کشورهای چین، سودان، کنگو، پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه، افغانستان، اقلیم کردستان و روسیه دانشجو داشته و بیش از دو دهه در زمینه جذب و پذیرش دانشجو با کشورهای مختلف دنیا همکاری دارد.
شانزدهمین اجلاس سراسرس روسکی میر با دعوت از نمایندگان این بنیاد در دانشگاههای دنیا از تاریخ ۲ نوامبر تا ۵ نوامبر در شهر مسکو پایتخت فدراسیون روسیه برگزار گردید. در این مجمع بیش از ۳۰۰ نماینده برجسته علم و فرهنگ از جمله متخصصان و مترجمان زبان روسی به بحث و تبادل نظر در خصوص راههای بهرهمندی از ظرفیتهای مشترک زبانی برای تعاملات بینالمللی پرداختند. بنیاد روسکی میر موضوع بسط و توسعه زبان روسی را با فراهم کردن شرایط لازم برای علاقمندان به یادگیری زبان روسی در سراسر دنیا فراهم میکند. از طرف جمهوری اسلامی ایران نیز نمایندگانی از دانشگاههای گیلان، اصفهان، تربیت مدرس و فردوسی مشهد در گردهمایی مذکور حاضر بودند. دکتر شهرام نباتی، هیات علمی گروه زبان روسی و مسئول دفتر روسکی میر در دانشگاه گیلان در این نشست حضور یافت و گزارشی از وضعیت آموزش زبان روسی در این دانشگاه ارائه نمود.
کارگاه دانش افزایی “آشنایی با نحوه نگارش پروپوزال برای گرنت ERC اتحادیه اروپا” با حضور آقای دکتر مرتضی زنگنه (عضو هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان) در ساعت 10 الی 12 روز چهارشنبه 9 آبان 1403 در محل تالار حکمت دانشکده علوم انسانی برگزار شد. در این نشست که اساتید دانشگاه گیلان حضور داشتند، نحوه نگارش پروپوزال و بهره مندی از گرنت ERC که توسط اتحادیه اروپا برای اساتید و محققان بین المللی، در تمامی رشته های علمی ارائه می شود، مورد بررسی و آموزش قرار گرفت. لازم به ذکر است که شورای تحقیقاتی اروپا (ERC) European Research Council تامین کننده اصلی این گرنت به حساب آمده و دریافت کنندگان کمک هزینه مربوطه می توانند در کشورهای اروپایی به تحقیق و پژوهش بپردازند.
در حاشیه نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین در آستراخان روسیه، رئیس دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه در دیدار با رئیس دانشگاه گیلان نقش تحریمها را در پیشرفتهای شگفتانگیز علمی جمهوری اسلامی ایران تعیین کننده دانست. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان و سرپرست هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران نیز در دیدار با رئیس دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه، ضمن تبادل نظر پیرامون زمینههای همکاری از قبیل تبادل استاد و دانشجو؛ برگزاری دورههای مرتبط با آموزش و دانشافزایی زبان فارسی و روسی را برای انجام پروژهای تحقیقاتی مشترک مناسب دانست. پرفسور الکساندر نیوالنی رئیس دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه به عنوان رئیس دورهای اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین در این دیدار، سرعت رشد پیشرفتهای علمی مراکز آموزشی و پژوهشی ایران را بسیار خیره کننده دانست و افزود: تحریمهای ناعادلانه کشورهای غربی نسبت به پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران زمینهساز رشد علمی پژوهشگران ایرانی بوده و محدودیتهای ایجاد شده توسط این کشورها علیه جامعه دانشگاهی ایران موجب خودباوری بیشتر و خوداتکایی آنها در مواجهه با تحریمها شده است. رئیس دانشگاه فنی دولتی آستراخان، سرعت رشد علمی مراکز تحقیقاتی ایرانی و رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مدیریت محدودیتهای اجبارآمیز کشورهای غربی علیه این کشور را در در نوع خود الگویی مؤثر برای سایر کشورها برشمرد و خواستار تبادل این تجربه در حوزههای مختلف شد.
در هفتمین دوره مسابقات بینالمللی ورزشی دانشجویان دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که ۱۶ تا ۲۰ مهرماه به میزبانی دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه برگزار شد سه دانشجوی دانشگاه گیلان موفق به کسب مدال شدند. در این مسابقات، ژینا پاکطینت دانشجوی رشته معماری مدال طلای رشته شطرنج دختران، ماهان رمضانی دانشجوی رشته تربیتبدنی مدال برنز شطرنج پسران و امیرحسین خوشقدم دانشجوی رشته تربیتبدنی مدال برنز دوی صد متر پسران را کسب کردند و دکتر شهرام نباتی عضو هیأت علمی گروه زبان روسی به عنوان سرپرست تیم دانشگاه در این مسابقات حضور داشت.
در حاشیه نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در آستراخان روسیه در حال برگزاری است، رئیس دانشگاه گیلان در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه، از آمادگی دانشگاه گیلان برای ایجاد رشتههای دانشگاهی مرتبط با اقتصاد دریامحور خبر داد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان و سرپرست هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران به نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین، با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای دریای کاسپین در راستای افزایش تعاملات و فعالیتهای علمی و آموزشی مشترک بین دانشگاههای ایران و روسیه تصریح کرد: دانشگاه گیلان آمادگی دارد در راستای ارتقای سطح همکاریها و همچنین گسترش فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاه پیرامون موضوعات مرتبط با دریای کاسپین بیش از پیش همکاری نماید. مهدی آکوچیکیان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه نیز در این نشست گفت: با توجه به تحولات بینالمللی، شایسته است تا دانشگاههای ایران علیالخصوص دانشگاه گیلان بر فعالیتهای پژوهشی موضوعات مختلف دریای کاسپین تمرکز ویژهای نمایند.
در دومین روز نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در آستراخان روسیه در حال برگزاری است، هیات اعزامی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی دانشگاه گیلان ضمن دیدار با مقامات دانشگاههای عضو اتحادیه آخرین وضعیت همکاریهای علمی مشترک را بررسی و بر اجراییسازی تفاهمنامههای قبلی دانشگاههای عضو اتحادیه و تمرکز بر شیوههای نوین آموزشی و پژوهشی در این همکاریها تأکید شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان و سرپرست هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران، در ملاقات با همتایان عضو اتحادیه از آمادگی دانشگاه گیلان برای حمایت کامل از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشترک خبر داد و گفت: دانشگاه گیلان به عنوان دبیرخانه ایرانی اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین تلاش کرده تا ضمن ایجاد هماهنگی با سایر اعضای ایرانی اتحادیه، ارتباطات مناسبی را با دیگر دانشگاههای عضو اتحادیه در کشورهای قزاقستان، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان برقرار نماید. دکتر محمد دوستار افزود: در حال حاضر، تعداد ۲۱ دانشگاه، پارک علم و فناوری، و مؤسسه تحقیقاتی عضو دبیرخانه ایرانی اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین هستند که در سال گذشته تعداد ۴ درخواست جدید از سوی مراکز تحقیقاتی و آموزشی ایرانی توسط دانشگاه گیلان دریافت شده است. رئیس دانشگاه گیلان با تشریح روند بررسی درخواست عضویت در اتحادیه افزود: درخواستهای جدید، بنا بر مصوبه دبیرخانه ایرانی عضو اتحادیه، ابتدا در میان اعضای ایرانی مطرح و در صورت موافقت با عضویت، به نشست سالانه اتحادیه ارجاع خواهد شد. دکتر دوستار در ادامه دیدارهای خود با رؤسای دانشگاههای عضو اتحادیه، با تأکید بر سوابق فرهنگی، تاریخی، ظرفیتهای علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین تصریح کرد: این ظرفیتها باعث شده است تا همکاریهای تحقیقاتی مفیدی میان این مؤسسات شکل گیرد و بیتردید برگزاری چنین نشستهایی زمینه شناخت بیشتر و سیاستگذاری صحیح در خصوص همکاریهای مشترک نسبت به مسایل دریای کاسپین را فراهم خواهد کرد. شایان ذکر است بیست و ششمین نشست سالانه اعضای اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین در دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه با حضور اعضای این نهاد علمی منطقهای در حال برگزاری است.
در دومین روز نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در آستراخان روسیه در حال برگزاری است، راهکارهای مقابله با تحریمهای علمی علیه کشورها توسط اعضا بررسی و بحث و تبادل نظر شد. دکتر مهدی هدایتی شهیدانی مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه گیلان در این نشست، در گزارشی با عنوان الگوهای مقابله با تحریمهای علمی علیه کشورها، به مهمترین محورهای مربوط به تحریمهای علمی در فضای بینالمللی و نتایج سوء آن پرداخت. معرفی شیوههای مختلف محدودسازی علمی و ممانعت از دسترسی دانشمندان و پژوهشگران به دستاوردهای علمی، ممانعت از انجام پژوهشهای مشترک و شیوههای مقابله با آن از اصلیترین نکات مطرح شده در این گزارش محسوب میشد و تأکید بر همکاریهای منطقهای و چندجانبه جهت برطرف نمودن تأثیر اقدامات محدودکننده علیه فعالیتهای علمی مشترک به عنوان یکی از مهمترین اقدام فوری اعضا معرفی شد. گفتنی است در این نشست مدیران و متخصصان مختلفی از دانشگاههای عضو اتحادیه به ارائه آخرین تحقیقات خود در زمینههای مختلف علمی، پژوهشی و فناورانه پرداختند.
بیست و ششمین نشست سالانه اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای خزر با حضور هیاتی از دانشگاه گیلان به عنوان دبیرخانه ایرانی این اتحادیه در شهر آستراخان کشور روسیه آغاز به کار کرد. همچنین به سرپرستی دانشگاه گیلان، هیاتهای دانشگاههای مازندران، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، دانشگاه علوم پزشکی گیلان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران در نشست حضور دارند. این نشست در دانشگاه دولتی آستراخان روسیه طی روزهای ۱۹ و ۲۰ مهرماه ادامه خواهد داشت و هیات های دانشگاهی از کشورهای جمهوری اسلامی ایران ، فدراسیون روسیه ، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان به بحث و تبادل نظر در خصوص مهمترین محورهای همکاریهای چند جانبه خواهند پرداخت. اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی (۱۹۹۶ میلادی) با حضور رؤسای دانشگاه های گیلان، دانشگاه مازندران و دانشگاه علوم و منابع طبیعی گرگان از ایران، دانشگاه دولتی فنی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه کالمیکیا از جمهوری فدراتیو روسیه، دانشگاه دولتی آتیرائو از قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان تشکیل شد. هم اکنون این اتحادیه دارای ۵۵ عضو متشکل از دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و موسسات تحقیقاتی می باشد.همچنین در نوزدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه که مهر ماه سال 1395 در شهر ماخاچ کالا، جمهوری داغستان روسیه برگزار شد، دانشگاه گیلان بهعنوان دبیرخانه ایرانی اتحادیه دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر تعیین شد. شایان ذکر است در بیست و دومین اجلاس این اتحادیه که مهر ماه 1398 در دانشگاه گیلان برگزار شد، این دانشگاه بهعنوان هماهنگکننده دائمی دانشگاههای ایرانی معرفی شد. دبیرخانه ایرانی بهعنوان هماهنگکننده فعالیتهای پژوهشی و آموزشی اعضای ایرانی اتحادیه، وظایفی نظیر اطلاعرسانی رویدادها، هماهنگی جهت حضور در نشستها، پیگیری مصوبات مجمع عمومی سالانه و همچنین ایجاد بستر هماندیشی اعضای ایرانی را برعهده دارد.
دکتر دوستار رئیس دانشگاه گیلان در نشست پایانی مجمع عمومی رؤسای دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین که در دانشگاه فنی دولتی آستراخان روسیه برگزار شد، بر اهمیت واکنش جامعه دانشگاهی نسبت به کشتار بیرحمانه مردم غزه، دانشجویان و دانشآموزان و دفاع از حقوق و کرامت انسانی تأکید کرد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن اشاره بر ظرفیت گسترده اعضای اتحادیه و نیز گزارش عملکردهای اعضای ایرانی عضو این اتحادیه، نسبت به عملیاتیشدن تفاهمنامهها تأکید کرد و در این راستا، به منظور حمایت از پروژههای مشترک؛ پیشنهاد تشکیل صندوق مالی مشترک بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مشترک را ارائه نمود که مورد موافقت اکثریت اعضا قرار گرفت. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به استفاده از ظرفیتهای دریای کاسپین افزود: وجود بنادر استراتژیک در حاشیه دریای کاسپین، مناطق آزاد تجاری، فرودگاههای بینالمللی، مجاورت با کریدور شمال-جنوب و امکان حمل و نقل بینالمللی، عضویت دانشگاههایی در اتحادیه با برخورداری از امکانات ساخت کشتی، وجود ذخایر سرشار در دریای کاسپین، قرابتها و تعاملات غنی فرهنگی، از جمله مزیتهایی هستند که میتوان از آنها برای برون رفت از مشکلات و همچنین کسب موفقیت مشترک در دریای کاسپین بهره گرفت. وی گفت: لازم است دانشگاههای عضو اتحادیه باتوجه به ظرفیتهای دریای کاسپین، نسبت به حمایت همهجانبه از تلاشهای محققین، نقشه راه مشترک خود را نهایی نمایند. گفتنی است بیست و ششمین نشست سالانه اعضای اتحادیه دانشگاههای دولتی و مراکز تحقیقاتی کشورهای حاشیه دریای کاسپین ۱۸ تا ۲۰ مهرماه در دانشگاه فنی دولتی آستراخان فدراسیون روسیه با حضور اعضای آن برگزار شد.
طي حكمي از سوي دكتر محمد دوستار رئيس دانشگاه گیلان ، دکتر سینا سیاوش مقدم به سمت معاون مدیر همکاری های علمی بین الملل دانشگاه گیلان منصوب شد. در این حکم آمده است؛ جناب آقای دکتر سینا سیاوش مقدم با سلام و احترام، با توجه به پیشنهاد مدیر محترم همکاری های علمی بین الملل و با عنایت به تعهد و شایستگی جناب عالی به مدت 2 سال به سمت معاون مدیر همکاری های علمی بین الملل دانشگاه گیلان منصوب می شوید. از پروردگار بزرگ توفیق روز افزون شما را برای خدمت به جامعه دانشگاهی خواستارم. لازم به ذکر است دکتر سینا سیاوش مقدم عضو هیات علمی دانشگاه گیلان درگروه زراعت در دانشکده علوم کشاورزی می باشند.
به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاریهای آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاهها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری ، قرارداد همکاری مشترک میان دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. دو مؤسسه در چارچوب این تفاهمنامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکدهها و گروههای آموزشی برای انجام فعالیت در زمینههای مشترک به کار گیرند. انجام سفرهای کوتاهمدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشستها، کارگاهها و همایشهای علمی مشترک؛ امکان بهرهگیری از فرصتهای مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامههای مبادلهای؛ ایجاد برنامههای آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک (دابل دگری) ؛ انجام طرحهای پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهمنامه به شمار میروند. آدرس وبسایت دانشگاه بلگراد: https://www.bg.ac.rs/home/
اردوی فرهنگی-تفریحی دانشجویان بینالمللی دانشگاه گیلان، جهت بازدید از شهر تاریخی ماسوله در تاریخ 24/3/1403 برگزار شد. در این اردو که از طرف مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه گیلان برنامهریزی شده بود، دانشجویان بینالمللی دانشگاه از شهر تاریخی ماسوله بازدید نمودند. دانشجویان در این گردش یکروزه، از مهمترین جاذبههای گردشگری این شهر شامل موزه تاریخ طبیعی ماسوله، کارگاه ساخت صنایع تاریخی میراث فرهنگی، آسیاب تاریخی شهر و آرامگاه عون ابنعلی بازدید نمودند.
سرپرست دانشگاه گیلان در پیامی شهادت آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران و همراهان ایشان را تسلیت گفت. متن پیام دکتر محمد دوستار به شرح زیر است: انالله وانا اليه راجعون شهادت رئیس جمهور مجاهد و خستگی ناپذیرمان شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور ایران و همراهان عزیز ایشان را خدمت صاحب الامر حضرت ولی عصر امام زمان عج، رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای و مردم انقلابی و شریف ایران اسلامی و جامعه دانشگاهی تسلیت و تعزیت عرض می نمایم. امیدوارم خداوند متعال روح ملکوتی شهید آیتالله رییسی و یاران شهیدش را بر خوان کرامت حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام مهمان فرماید.
بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی روز چهارشنبه 12 اردیبهشت ماه 1403 با حضور 14 نفر از روسا و نمایندگان اتحادیه در محل پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد. در این نشست نقش آفرینی فعال دانشگاهها در تدوین اسناد مرتبط با توسعه دریامحور، برگزاری نشست با وزیر و معاونان وزارت عتف، توجه به توسعه همکاری و تعاملات در سطح ملی و بین المللی، به روز رسانی بانک اطلاعات متخصصان دریایی کشور، انتشار نشریه بین المللی و همکاری دانشگاه ها در بهره برداری از کاوشگر خلیج فارس نیز از سوی حاضران پیشنهاد شد و در ادامه اقدامات دانشگاه ها در راستای سیاست های توسعه دریامحور از جمله توجه و تمرکز دانشگاهها به مزیت های منطقه ای بویژه بهره برداری پایدار از دریا در استان های ساحلی، راه اندازی رشته های جدید یا به روز رسانی سرفصل ها، برگزاری همایش هایی علمی مانند همایش توسعه دریامحور، تاریخ و تمدن خلیج فارس، شناورهای تندرو، و اقتصاد آبی تشریح شد. در این نشست که با حضور روسا و نمایندگان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و علوم و فنون دریایی خرمشهر، خلیج فارس، مازندران، گیلان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، صنعتی نوشیروانی بابل، علوم دریایی امام خمینی(ره)، گنبد کاووس، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی برگزار شد، مشکلات دانشگاه های عضو در جذب دانشجو، تمرکزایی در سیاست گذاری ها، عدم دریافت آموزشهای تجربی در رشته های دریایی، نبود بازار کار مناسب و حمایت ناکافی از دانش آموختگان این رشته ها و ضرورت جذب نخبگان دانشگاهی در رشته های دریایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و یکی از راه های مهم فائق آمدن به این مشکلات توجه به حرکت به سمت نسل چهارم دانشگاه یعنی دانشگاه کارآفرین از طریق حمایت از موضوع توسعه فناوری های دانش بنیان و توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری به منظور ایجاد کانون های جذب دانش آموختگان دانشگاه عنوان شد. اتحادیه دانشگاهها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی ضمن تجلیل از تدبیر داهیانه رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریامحور، اجرای آن را به عنوان گام مهمی در تحقق راهبرد تمدن نوین اسلامی ارزیابی می کند و آمادگی کامل اعضا را برای همکاری در تدوین برنامه جامع تحقق این سیاستها اعلام می نماید. اعضای اتحادیه با توجه به محور مندرج در سیاستهای کلی توسعه دریامحور مبنی بر «تأمین و ارتقاء سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریامحور و زیست بوم نوآوری و فناوری دریایی» که ناظر بر فعالیتهای پژوهشگاه و دانشگاههای عضو این اتحادیه میباشد، مجموعه ای از اقدامات مشتمل بر اجرای برنامه های تحقیقاتی عملیاتی و پایش های مستمر در حوضه های آبی پیرامونی، راه اندازی رشته های جدید دریایی و دوره های تحصیلات تکمیلی و پسادکتری و توسعه پارک ها و مراکز رشد، را در دستور کار قرار داده است تا در نهایت با «افزایش تولید با مشارکت جامعه دریایی کشور»، سهم تولید دانش بنیان دریایی را از تولید ناخالص داخلی به جایگاه قابل قبولی در سطح منطقه و جهان برساند. اعضای شورای عالی اتحادیه حمایت قاطع خود را از اقدامات امنیت ساز و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اعمال حاکمیت ملی اعلام مینماید و اقدام مهم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در اجرای طولانی ترین دریانوردی تاریخ ایران و دور زدن کره زمین توسط ناوشکن تمامایرانی دنا و ناوبندر مکران را ارج می نهد. اعضای اتحادیه با هدف صیانت از نام خلیج فارس، با انجام تحقیقات علمی مستمر تولید مدارک علمی و انتشار آن در مجلات معتبر علمی، غنی سازی بانک دادهها و اطلاعات اقیانوس شناسی خلیج فارس، و گردآوری مستندات تاریخی مرتبط با آن را به عنوان یکی از اصلی ترین رسالت های خود تعریف نموده و حمایت از تحقیقات مرتبط با خلیج فارس را به عنوان یکی از موضوعات محوری در دستور کار اعضا مدنظر قرار می دهد. اتحادیه حمایت خود را از اقدامات ارزشمند در زمینه تحقیقات علمی جنوبگان اعلام می نماید و خواستار پشتیبانی از این فعالیت ها به عنوان یکی از اولویتهای تحقیقاتی کشور است.
گردهمایی بینالمللی جهانی جوانان از تاریخ 1 تا 7 مارس 2024 با حضور 20 هزار نفر از جوانان کمتر از 35 سال فعال در حوزههای مختلف علمی، هنری، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از بیش از یکصد کشور دنیا در شهر سوچی فدراسیون روسیه برگزار شد. از میان دانشجویان دانشگاه گیلان آقایان امید رحیمی، دانشجوی مقطع دکتری رشته روابط بینالملل و علیرضا محمدی، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته حقوق بطور مستقل در این گردهمایی بینالمللی حاضر شدند و به ارائه دستاوردها و ظرفیتهای مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی جامعه ایران برای سایر شرکتکنندگان پرداختند. این گردهمایی با مشارکت و حمایت دولت فدراسیون روسیه برگزار گردید و گفتوگوی مستقیم و تخصصی در حوزههای مختلف با برخی از مهمترین مقامات آن همچون رئیس جمهور این کشور، وزیر امور خارجه، وزیر آموزش عالی و سایر مقامات فدراسیون روسیه در حوزههای مختلف از جمله برنامههای این فستیوال بینالمللی بود. در خلال این گردهمایی رویدادهای مختلف تخصصی در حوزههای علمی متنوع با حضور اساتید و پژوهشگران شاخص روسیه و جهان، و همچنین برنامههای فرهنگی و هنری عمومی با حضور مهمانان ویژه از کشورهای مختلف برگزار شد.
موزه میراث روستایی گیلان تنها تجربه ملی در زمینه صیانت از فرهنگ و معماری روستایی با جایگاه موزه فضای باز در ایران بوده و با هدف پاسداشت و حفظ میراث مادی و معنوی مردم سرزمین گیلان ایجاد شده است. دانشجویان بینالمللی زبانآموز دانشگاه گیلان نیز در راستای آشنایی بیشتر با فرهنگ ایرانی و زندگی مردم گیلان در قالب اردویی سیاحتی از این موزه بازدید نمودند. تنوع سازههای معماری، استفاده از وسایل متعدد کشت و کار، تنوع خوراکی و غذایی، صنایع دستی، موسیقی و آداب زندگی گیلانیان از جمله مواردی بود که در این موزه به نمایش گذاشته شده بود که برای دانشجویان بینالملل از جاذبه زیادی برخوردار بود.
آقای دکتر بهمن ميرزايي،استاد دانشکده تربيت بدني و علوم ورزشي دانشگاه گيلان به عنوان دبير کميته کشتي فدراسيون جهاني ورزش کارگري (CSIT) انتصاب شد. بدينوسيله مديريت همکاريهاي علمي بينالمللي دانشگاه، انتصاب ايشان را به جامعه دانشگاهي کشور بويژه دانشگاه گيلان تبريک ميگويد و براي ايشان در اين مسئوليت آرزوي توفيقات روز افزون دارد. گفتني است دکتربهمن ميرزايي عضو کميسيون علمي اتحاديه جهاني کشتي(UWW) نيز ميباشد و اميد است با کوله باري از تخصص و تجربه، نويد بخش نشاط و پويايي بيش از پيش جامعه ورزش کارگري باشد.
مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه گیلان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به مناسبت عید بزرگ مبعث اقدام به برپایی جشن ویژه دانشجویان بینالمللی نمودند. در این مراسم که با حضور جمعی از دانشجویان پسر در خوابگاه بلوک پنج برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین کرامتی دبیر فرهنگی دانشجویان بینالملل دانشگاه گیلان و نمایندهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنانی به تشریح شخصیت علمی نبی مکرم اسلام (ص) و نقش بعثت پیامبر در گسترش علمآموزی و دانش پرداختند. شایان ذکر است در این جشن که در روز عید سعید مبعث برگزار شد، از برگزیدگان مسابقه کتابخوانی من قاسم سلیمانی هستم (سرباز ولایت) ویژهی دانشجویان بینالملل نیز با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد. مراسم با مولودیخوانی و همچنین سخنرانی یکی از دانشجویان بینالملل پایان یافت.
جمعی از دانشجویان بینالمللی دانشگاه گیلان به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و آشنایی با دستاوردهای علمی و پژوهشی مبتنی بر دانش بومی و ایرانی، اسلامی در اردوی علمی از دهکده نوآوری و فناوری فشتام رشت بازدید نمودند. در این اردو از شرکتهای حامیان سلامت برومند، برند محصول تولیدکننده قند و شکر رژیمی دیابتی بر پایه استویا، شرکت ریزجلبکی پارسیان، شرکت مهندسی فروهر تیسفون، تولیدکننده قطعات و ماشینآلات تولیدی و بستهبندی دیدار به عمل آمد. شایانذکر است دهکده فناوری و نوآوری فشتام سنگر بهعنوان قطب نوآوری و فناوری در منطقه و شمال کشور شناخته میشود. تولیدات این شرکتها در بخشهای فناوریهای زیستی، نانو، کشاورزی، فرآوردههای غذایی و بتنی، ماشینآلات آبزیپروری، تجهیزات الکترومکانیک و هوشمندسازی، علاوه بر بازارهای داخلی، در بازارهای خارجی نیز عرضه میگردد.